Farbanje stolarije

Uštedite farbanjem stolarije​

Farbanjem stolarije ćete uštedeti stotine evra, a postići da vam stolarija izgleda potpuno isto kao nova.

Kroz desetak koraka i dobre veštine molera, vaša stolarija izgledaće kao nova, a produžićemo joj vek trajanja na bar još 10 godina.

Farbanje stolarije - Na slivi je stolarija ofarbana u plavu i žutu boju

Zašto baš da farbate stolariju?

Farbanje stolarije - Moler beograd

Mnogo puta nakon završenih molerskih radova neki delovi stolarije kvare kvalitet celokupne slike prostora. Zato smo davno odlučili da napravimo kvalitetnu ponudu za farbanje stolarije. Bili da su u pitanju vrata, prozori, štokovi, radijatori, ograde,  učinićemo da dobiju isti sjaj kao kada su prvi put postavljene. Tako smo za malo dodatnog novca, uštedeli puno, produžilli vek trajanja i naravno vratili joj prvobitni sjaj

Kako funkcioniše farbanje stolarije

U većini slučajeva reparacija se može izvršiti na licu mesta, paralelno sa ostalim radovima, ako ih ima. Ako ne fokus je samo na stolariji. Sve konstatuje majstor na licu mesta kada dodje da pogleda vašu stolariju zatim sa njim pravite precizan dogovor.

Uzmimo za primer "farbanja stolarije" da je potrebno da uradimo kompletno farbanje vrata i prozora.

Pažljivo skidanje elemenata koji se farbaju Zatim struganje oštećene stare farbe i svih neravnina, mašinom i ručno. Nakon dobro očišćene farbe, sledi gitovanje svih rupica i neravnina kako bi dobili idealno ravnu površinu za farbanje. Ponavljamo proceduru sa štokovima od vrata, samo pre procesa dobro zaštitimo sve okolne delove kako bi farbanje posle bilo potpuno bezbedno! Poslednji korak je farbanje stolarije – onoliko ruka, koliko je potrebno da bude kao nova.

Za koga je farbanje stolarije?

 

Ako ste rešili da pored krečenja uredite i vašu stolariju a da pritom uštedite i izbegnete kupovinu nove, onda je ova usluga svakako za vas. 

Ako je stolarija na objektu očuvana i potrebno je ofarbati samo jedna vrata ili prozor ili bilo koji drugi elemenat, onda takođe mislimo da je ova dodatna usluga za vas najbolje rešenje.

Farbanje stolarije - Na slicije majstor koji farba stolariju, konkretno prozor

Za koga nije farbanje stolarije?

Farbanje stolarije - Moler Beograd - N slici je majstor koji farba stolariju

Ako vam ne predstavlja problem da kupite potpuno novu stolariju, onda ova usluga svakako nije za vas.  Ako mislite da stolarija NE može da izgleda odlično nakon reparacije, takođe nije za vas.

Komplatan proces farbanja stolarije od A do Š i šta je sve potrebno da sami uradite ako se odlučite za tu varijantu

Farbanje stolarije može da bude zahtevno, ali i zadovoljstvo kada se radi na pravi način. Prava boja i kvalitetan materijal mogu da izmene izgled vašeg prozora, vrata ili ograde, a pravilna priprema površine i primena boje garantuju dugotrajnost rezultata.

Kada odlučite da farbate stolariju, prvo morate da izaberete pravu boju. Ako se radi o unutrašnjoj stolariji, možete da se opredelite za neutralne tonove ili nešto življe i upečatljivo, u zavisnosti od vaših ličnih želja i potreba. Ako je reč o spoljašnjoj stolariji, važno je da se odlučite za boju koja će se lepo uklopiti u okolinu, ali i da je otporna na vremenske uslove. 

Nakon što ste odabrali boju, neophodno je da pripremite površinu na kojoj ćete raditi. To podrazumeva čišćenje svih nečistoća i prljavštine, a ukoliko se radi o starijoj stolariji, potrebno je i da je očistite od stare boje i da joj šmirglanjem odstranite sve nedostatke. Pre farbanja, ne zaboravite da površinu obradite još jednom grubljom šmirglom kako biste uklonili sve neravnine.

Kada je površina spremna, možete da počnete sa farbanjem. Pre nego što počnete, dobro protresite bočicu i proverite da li ima ugrušaka od farbe koja mogu da začepe pištolj i naprave lošu situaciju. Ako se radi o spoljašnjoj stolariji, obavezno koristite boju otpornu na vremenske uslove. Preporučujemo se da počnete sa farbanjem ivica i uglova, a zatim da se pređe na glavne površine. Ako se radi o prozorima ili vratima sa ukrasima ili detaljima, potrebno je da ih zaštitite trakom i da ih farbate pomoću četkice sa tankim resama.

Kada završite sa farbanjem, dobro je da površinu premažete adekvatnim materijalom kako bi se uklonili svi nedostaci i dobila glatka površina. Ako se radi o unutrašnjoj stolariji, možete da počnete sa postavljanjem nakon što se boja dobro osuši. Ukoliko se radi o spoljašnjoj stolariji, potrebno je da sačekate da se boja dobro osuši i zatim je zaštitite lakom ili premazom za drvo. Ovi premazi će pomoći da boja traje duže i da se ne ljušti ili oštećuje pod uticajem vremenskih uslova. 

Farbanje stolarije može da bude zadovoljstvo ako se pristupi poslu sa pažnjom i trudom. Pravilnim pripremama i izborom kvalitetnog materijala, moći ćete da ulepšate izgled vašeg doma i da dugo uživate u novom izgledu stolarije

Sta ćete sve dobiti ako se odlučite da vam mi ofarbamo stolariju?

Sigurni smo u svoj rad zato dodatno dajemo garanciju na sve naše radove.

Cena farbanja stolarije

Cene su prikazane sa našim materijalom – konačnu cenu formiramo nakon izlaska stručnog lica na traženi objekat

Farbanje vrata

Cena farbanja vrata

15e - 18e

Prosečna vrata imaju 4 kvadrata

Farbanje vrata sa štokovima

Cena

60e - 70e

Cene je za jedan otvor

Radijatori i cevi

Cena farbanja radijatora i cevi

1,5e - 2e

Cena je po dužnom metru cevi, a radijator se računa po broju rebara

Farbanje prozora

Cena farbanja krila i štoka prozora

30e - 50e

Cena je po krilu za prozor, a štok se računa zasebno

100% Garancija zadovoljstva na radove ili radimo besplatno

Za sve naše molerske usluge dajemo 100% garanciju zadovoljstva ili vraćamo kompletan iznos uplaćen. Šta to znači u praksi?

To znači da u bilo kom trenutku ako niste zadovoljni, možete da nam otkažete posao ili nakon završenih radova ako niste zadovoljni vratićemo vam kompletan iznos novca.