Gipsani radovi – Spuštanje plafona

Spuštanje plafona - Gipsani radovi

Moderan prostor, prigušena svetla, elegancija i luksuz, sve se to dobija spuštanjem plafona

Spuštanje plafona će prostoru dati jednu potpuno drugačiju sliku, a vama ugođaj koji će se ponavljati iz dana u dan. Zato je spuštanje plafona investicija u bolji životni ili radni prostor koju uvek treba imati u vidu. 

Kompletna procedura spuštanja plafona i gipasnih radova, evo i kako mi to radimo pročitajte ovde

Za početak potreban nam je dobar “roštilj” kako i u mnogo slučajeva u životu, ništa bez dobrog roštilja. Roštilj je majstorski naziv za konstrukciju koju je potrebno postaviti, kako bi na nju mogli postaviti novi plafon.

Za spuštanje plafona koristimo UD i CD aluminijumske profile, i gipsane – kartonske ploče više vrsta. (vatrootporne, vlagootporne i obične). Prvenstveno pomoću kanapa, bez štapa, obeležimo mesta gde i kuda će prolaziti profili za konstrukciju. Kada to uradimo, počinjemo sa bušenjem zidova kako bi postavili konstrukciju. Konstrukcija se kači na takozvane ankere ili visilice. Ono što je važno da napomenemo je da “roštilj postavljamo tako da plafon uvek može malo da diše, tj da ima lufta onoliko koliko je to potrebno. 

Krećemo sa postavljanjem gips ploča i u dogovoru sa mušterijom i majstorom za rasvetu, ostavljamo prostor kuda će prolaziti rasveta. Takođe po želji možemo postaviti gipsane kaskade i skrivače) gde god želite. To su oni lepi delovi sa rasvetom (led trake) koji plafon čine neobičnim i daju dodatni sjaj prostoru.  

Za koga je spuštanje plafona ?

Za sve koji žele da investiraju u ugođaj i moderan prostor svog doma
Za one koji žele da uštede na računu za struju, jer spuštanjem plafona to sigurno dobijate.
Za one koji žele da imaju plafone kao u najluksuznijim objektima

Pročitajte šta ćete sve dobiti spuštanjem plafona i gipsanim radovima i na kraju pogledajte listu svih benefita koje ovi radovi nose sa sobom

Spustanje plafona i gipsani radovi mogu doneti mnogo koristi za neki prostor, bez obzira da li se radi o kući, stanu ili poslovnom prostoru. Prvo i najvažnije, spustanje plafona može pomoći u poboljšanju izgleda prostora i dati mu moderniji i svež izgled. To se posebno odnosi na starije zgrade koje su možda zadržale svoj izvorni, tradicionalni izgled. Uglavnom je reč o zgradama sa visokim plafonima, koji osim lošeg izgleda vuku puno veće troškove za električnu energiju. Osim što ćete uštedeti novac, promenicete izgled stana u potpunosti. Spustanjem plafona se dobija prostor za ugradnju led rasvete sa podesivim stelovanjem, kao i veliki izbor boja za svetla, koje će prostoriji dati baš onakav ugodjaj koji ste zamislili, takodje dodatno će doprineti modernom izgledu prostora.

Gipsani radovi takođe mogu unaprediti izgled prostora. Gips kartonske ploče se mogu koristiti za izradu pregradnih zidova kojim dobijate nove prostorije i funkcionalniji raspored. Gips se takođe može koristiti za izradu ukrasnih elemenata poput luka ili uglova koje ste zamišljali na svom plafonu, što može dati prostoru luksuzan i elegantan izgled.

Međutim, spustanje plafona i gipsani radovi mogu doneti i praktične benefite. Spustanjem plafona se stvara dodatni prostor ispod plafona, što se može iskoristiti za ugradnju klima uređaja ili drugih tehničkih instalacija. Gipsani zidovi su laki za održavanje i ne zahtevaju mnogo pažnje, što ih čini pogodnim za komercijalne prostore.

Ukoliko se radi o zgradi koja je stara i nije dobro izolovana, spustanje plafona i gipsani radovi mogu pomoći u poboljšanju toplotne izolacije prostora. Spušteni plafon stvara sloj vazduha između plafona i krova, što omogućava bolju toplotnu izolaciju. Gips kartonske ploče takođe mogu pomoći u poboljšanju toplotne izolacije, jer su izrađene od materijala koji dobro izoluje toplotu. Kako god da okrenete, ušteda energije je sigurna, kao i bolja toplotna izolacija.

Iako su spustanje plafona i gipsani radovi investicija koja može biti skupa, dugoročno gledano oni se mogu isplatiti višestruko.

Cenovnik za spuštanje plafona i gipsanih radova

Cene su prikazane sa našim materijalom – konačnu cenu određujemo samim izlaskom na traženi objekat

Spuštanje plafona

Cena 

22e - 24e

Pregradni zidovi

Cena

36e - 40e

Skrivači, zavese i kaskade

Cena

22e - 25e

Obrada špaletni

Cena

8e - 12e

Dajemo 100% garanciju zadovoljstva za gipsane radove i spuštanje plafona ili radimo besplatno

Za sve naše molerske usluge dajemo 100% garanciju zadovoljstva ili vraćamo kompletan iznos uplaćen. Šta to znači u praksi?

To znači da u bilo kom trenutku ako niste zadovoljni, možete da nam otkažete posao ili nakon završenih radova ako niste zadovoljni vratićemo vam kompletan iznos novca.