Gletovanje zidova

Gletovanje zidova

Zašto je važno da nikako ne preskačete gletovanje zidova?

Ako se gletovanje zidova uradi kako treba, efekat krečenja ce biti 10 puta jači. KAKO? Tako što valjak najviše voli dobro izgletovan zid. Krajnji rezultat su savršeno ravne ivice i zidovi. Bukvalno sve izgleda ravno kao staklo. 

pozovite nas za sve detalje i informacije

Kako mi gletujemo zidove – Kompletan proces od A do Š

Pre svega koristimo ugaone lajsne, one daju bolji pravac, ravne ivice i dodatno ojačavaju zidove. Kada postavimo lajsne, pripremamo prajmer. Prajmer se nanosi na zidove pre samog gletovanje. Meša se sa vodom u odnosu 7:1 i nanosi se na zid valjkom. Nakon što se osuši možemo početi sa gletovanjem.Bez dobre glet mase – smesa koja se meša u kanti sa mixerom, nije moguće kvalitetno gletovanje zidova. Svaki majstor ima svoj tajni recep za glet masu, tako i mi. Odlika dobre glet mase je da bude kremasta, da se lako nanosi a opet da ima svoju čvrstinu. Nakon spremljene glet mase, zaštićujemo zidove i otvore, zatim možemo početi. Gletovanje se uvek radi iz tri dela, gornji deo zida, sredina i donji deo. Da bi sve bilo kao po knjizi, potrebno je slediti pravi redosled. Prvo se napada gornji deo zida i slojevi se nanose odozgo na dole – do sredine zida. Kada glet malo očvrsne vraćamo se nazad istoj proceduri da se skine višak materijala. Ivice se rade samo špaklom jer je ona kompaktna i može da pridje samoj ivici zida kako bi svaki deo bio ravnomerno nanešen. Kada završimo gornji deo zida, nanosimo glet na srednji deo, samo sada u smeru odozdo na gore do spajanja sa gornjim delom. Takodje kada očvrsne, ponovo ponavljamo postupak da bi uklonili višak materijala. Ostaje nam donji deo zida, koji isto radimo u smeru odozdo na gore do spajanja sa sredinom, zatim kada očvrsne, ponavljampo postupak i skidamo višak materijala. Kada to sve završimo, potrebno je da se prva ruka gleda dobro osuši kako bi usledila druga ruka. Najbolje je da odstoji do sutradan. Sutra se opet ponavlja celokupan postupak iznad, samo ovaj put je potrebno da glet masa bude malo ređa od prvobitne, kako bi mogli lakaše naneti na zidove. 

Ništa bez dobrih mašina za gletovanje

Sada kada smo sve uradili sledi mašinsko šmirglanje. To je najprašnjaviji deo posla, ali je podjednako bitan jer kako bi to majstor rekao, zid bude “kao staklo”. Delovi, ivice kojima mašina ne može da priđe se ručno obrađuju. 

Kada je potrebno da gletujemo zidove?

U slučaju da NE krečite zidove prvi put, nego ste već krečili nekoliko puta, onda je gletovanje obavezan proces. Zidovi ne trpe da se na njih nanosi boja više puta ako nisu izgletovani.

Ukoliko su zidovi previše neravni, pre samog gletovanja postavlja se lepak i mrežica.

Prilikom adaptacije stanova, moguća su oštećenja zidova, razne neravnine, pucanje stare boje i slično. Gletovanje postoji baš zbog tih stvari, da bi se nakon njega dobio savršeno ravan zid za farbanje. Na licu mesta majstor procenjuje i u dogovoru sa vama konstatuje šta sve treba gletovati, ako treba.

Kada ne moramo da gletujemo zidove?

Ako se utvrdi da su zidovi sasvim korektni i ravni, gletovanje nije obavezno, jer molerski radovi uz dobrog majstora svakako mogu da budu 100% uspešni.

Cenovnik za gletovanje zidova

Cene su prikazane sa našim materijalom – konačnu cenu formiramo nakon izlaska stručnog lica na traženi objekat

Gletovanje

Cena 

4e – 7e

Gletovanje sa lepkom i mrežicom

Cena

3e – 3,5e

Bandažiranje gips tabli

Cena

1,5e – 2e


Pozovite za više informacija

Garancija zadovoljstva

Za sve naše molerske usluge dajemo 100% garanciju zadovoljstva ili vraćamo kompletan iznos uplaćen. Šta to znači u praksi?

To znači da u bilo kom trenutku ako niste zadovoljni, možete da nam otkažete posao ili nakon završenih radova ako niste zadovoljni vratićemo vam kompletan iznos novca.